+32 (0) 89 70 15 73 info@maco-bvba.be Leuerbroek 1038, 3640 Kinrooi openingsuren

Zonne-energie voor consumenten

Onafhankelijk en duurzaam energie opwekken, beter voor het milieu en op lange termijn ook beter voor de portemonnee.

Zonne-energie

De nodige investering voor zonne-energie blijft gestaag afnemen. Door een alsmaar beter rendement en betrouwbaarheid van zonnepanelen helpt u niet alleen het milieu, maar maakt u op op langere termijn een financieel interessante beslissing. Tevens bent u onafhankelijker van fluctuerende prijzen van dure energieleveranciers.

Rendement

Eigen energie opwekken wilt zeggen:

  • besparing op de energiefactuur
  • hoger rendement dan het spaarboekje
  • onafhankelijker in energievoorziening

Het rendement en de terugverdientijd van de installatie is afhankelijk van enkele factoren zoals aankoopprijs, berekening van het prosumententarief op je omvormer, de oriƫntatie van je woning en de aanwezigheid van (tijdelijke) schaduw op uw panelen.

Subsidies

Hoewel er geen groenestroomcertificaten uitgereikt worden, zijn er wel andere steunmaatregelen door andere instanties waar u van kan genieten. Zo geven sommige steden en gemeenten premies voor de plaatsing van zonnepanelen. Een overzicht van de mogelijke voordelen en vereisten kan u terugvinden op www.energiesparen.be.

Eigen elektrische laadpaal

Denkt u aan de aankoop van een elektrische wagen? De omschakeling van een brandstof- naar elektrische wagen wordt een stuk eenvoudiger en nog voordeliger bij de installatie van uw eigen laadpaal. Een laadpaal is eenvoudig in uw garage, aan een muur of paal te installeren. Samen met eigen zonnepanelen haalt u de kosten voor elektrisch rijden nog verder naar beneden.

U hoeft niet langer naar een tankstation te rijden, en het systeem heeft een snellere laadtijd dan een conventioneel stopcontact. Tevens is het ook veiliger en onderhoudsvriendelijk.

Meer weten over onze aanpak?

Met meer dan 33 jaren ervaring is onze doelstelling om als elektriciteitsbedrijf een totaalpakket van diensten en materialen aan te bieden. Zowel professionelen als particulieren kunnen op onze expertise en dienstverlening rekenen, of het nu gaat om complete elektrische installaties, verdeelborden, verlichting, brand- en inbraakbeveiliging, datanetwerken, enz.